IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарът на луксозни имоти в Лондон се забавя

Най-силно са се забавили ръстовете на цените в централните райони на британската столица, според Savills

16:33 | 27.06.14 г.
Пазарът на луксозни имоти в Лондон се забавя

Ръстът на цените на луксозните жилища в Лондон се е забавил до 1,1% през второто тримесечие на годината, сочат данни на консултантската компания Savills, цитирани от онлайн изданието propertywire.com.

За сравнение, по същото време на миналата година беше отбелязан ръст от малко под 12 на сто, припомня изданието.

От началото на годината досега цените на луксозните жилища в Лондон са се повишили с 4,9%, показват още данните.

От компанията подчертават, че ръстът на цените на първокласните жилища в Лондон вече е достигнал устойчивите равнища, които се наблюдават на първокласните регионални пазари на Острова, които са на ранния етап на възстановяването.

Най-силно са се забавили ръстовете на цените в централните райони на британската столица, посочват експертите.

„Промените в гербовия налог и данъчния режим повишиха чувствителността на първокласния пазар на имоти в Лондон и той е зависим от доверието и на чуждестранните, и на местните купувачи“, посочва се в доклад на компанията.

„Около един от всеки пет имота, които са включени в нашия индекс, е отбелязал спад в цената през последните три месеца, като спадовете са концентрирани при най-скъпите имоти“, допълва компанията.

Най-видима е тенденцията в централните райони, където имотите на стойност над 10 млн. паунда са поевтинели с около 1,5% през последните три месеца. През последната година цените на имотите в този сегмент от пазара не са се променили.

В централните райони на британската столица единствено имотите под 2 млн. паунда продължават да поскъпват, като през последните три месеца повишението достига 1,1% спрямо предходните три месеца и 9% на годишна база.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:53 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още