IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Emaar Properties набра 1,6 млрд. долара от IPO-то на звеното за търговски площи

Определено има интерес към търговския сектор в Дубай, включително и от страна на институционални инвеститори от други региони, коментира анализатор

10:17 | 29.09.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Emaar Properties набра 1,6 млрд. долара от IPO-то на звеното за търговски площи

Emaar Properties набра 1,6 млрд. долара от първичното публично предлагане на акции на звеното си за търговски площи, съобщава Bloomberg.

Акциите на компанията са били оценени на 2,9 дирхама, а с това - в горната граница на заложения ценови диапазон, съобщава компанията.

Емисията е била презаписана над 30 пъти в институционалния сегмент и над 20 пъти от индивидуални инвеститори. Получени са над 470 поръчки от институционални инвеститори, допълват от компанията.

„Определено има интерес към търговския сектор в Дубай, включително и интерес от страна на институционални инвеститори от други региони“, коментира Салеем Хохар, който оглавява NBAD Asset Management Group. "Презаписването е значително и съм убеден, че търговията на вторичния пазар ще бъде позитивна“, допълва анализаторът.

IPO-то на Emaar Properties е най-голямото в Обединените арабски емирства (ОАЕ), след като през 2007 г. DP World Ltd успя да набере от инвеститори близо 5 млрд. долара.

През миналата година водещият мол на Emaar Properties - Dubai Mall е бил посетен от над 75 млн. души. Очакванията са потокът от посетители да се засили на фона на разрастващия се туризъм и на ръста на икономиката. Международният валутен фонд (МВФ) очаква брутният вътрешен продукт (БВП) на Дубай да се разшири с 5 на сто тази година.

Emaar продаде 15,4% от звеното за инвестиции в търговски имоти в това IPO. Акциите ще започнат да се търгуват на вторичния пазар от 2 октомври.

Водещият индекс в Дубай е вторият с най-добро представяне в глобален мащаб с ръст от 48% на годишна база, допълва информационната агенция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още