IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръстът на цените на имотите в регионалните центрове на Острова изпреварва Лондон

В Лондон спадът на цените на жилищата в централните райони се компенсира от силния ръст в по-крайните квартали, които изоставаха през годините

11:17 | 28.04.15 г. 1
Ръстът на цените на имотите в регионалните центрове на Острова изпреварва Лондон

Цените на жилищата в големите регионални центрове във Великобритания през първото тримесечие са се представили по-добре в сравнение с Централен Лондон, сочи най-големият индекс за цените на имотите на Острова, който се изчислява от консултантската компания Hometrack.

В централните райони на британската столица е регистриран годишен ръст на цените на жилищата за тримесечието от 3%. В някои от 12-те регионални центъра на страната е отчетено над два пъти по-силно увеличение. В Глазгоу например то достига 7,6%, в Манчестър – 6,8%, а в Лийдс – 6,6%.

Ръстовете на тези пазари обаче се определят от активността на местните купувачи, а не на чужденци.

Същевременно в Кенсингтън и Челси и Хамърсмит и Фулъм се наблюдава спад на цените през първото тримесечие на годишна база от съответно 3,4% и 5,1%. Понижението се обяснява с опасенията около въвеждането на данък за имотите от най-горната категория на пазара, както и приближаващите общи избори.

Средният ръст на цените на жилищата в 20-те града във Великобритания, включени в индекса на Hometrack, достига 3,8% през първите три месеца на годината в сравнение със същия период на миналата година.

В Лондон спадът на цените на жилищата в централните райони се компенсира от силния ръст в по-крайните квартали, които изоставаха през годините.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:11 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
Alx
преди 9 години
Някой поглеждал ли е ръста на цените на хранителните продукти и обществения транспорт?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още