IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

20 млн. евро ще бъдат инвестирани в разширяването на летището в Белград

През миналата година през аеропорта са преминали рекорден брой пасажери, отчетена е и рекордна нетна печалба

10:49 | 12.08.15 г.
Автор - снимка
Редактор
20 млн. евро ще бъдат инвестирани в разширяването на летището в Белград

Летището “Никола Тесла” в Белград ще се сдобие с още един терминал заради постоянния ръст на пътниците и полетите към страната, съобщава сръбската информационна агенция Бета.

Вече е започнал и мащабен ремонт на съществуващия терминал. Инвестициите ще достигнат общо над 20 млн. евро.

През миналата година броят на пътниците, преминали през летището “Никола Тесла”, е надминал всички рекорди – над 4,64 млн. души, което е ръст от 31% на годишна база. За сравнение, средният темп на растеж за Европа е 4-5%. Това автоматично превръща белградското летище в най-бързо развиващото се на Стария континент, отбелязва агенцията.

През първите четири месеца на 2015 г. броят на пасажерите, преминали през летището, отбелязва ръст от 10 на сто на годишна база, броят на въздухоплавателните средства се е увеличил с 5 на сто, а на товарния трафик – с 19 на сто.

През 2014 г. летището “Никола Тесла” в Белград регистрира и рекордна нетна печалба от 28,3 млн. евро.

Съществуващите инфраструктурни мощности са достатъчни за текущия обем на въздушния трафик, но заради регистрираните ръстове са необходими инвестиции с цел подобряване на качеството и капацитета на услугите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:33 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още