IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сан Франциско отхвърли предложението за допълнителни регулации на Airbnb

Ако мярката беше приета, собствениците на имоти щяха да бъдат улеснени в съдебните процеси срещу компанията за евентуални нарушения

12:12 | 04.11.15 г.
Сан Франциско отхвърли предложението за допълнителни регулации на Airbnb

Избирателите в Сан Франциско отхвърлиха ключова мярка, която предвиждаше затягане на регулациите за Airbnb, съобщава FT.

Общо 55 на сто от гласоподавателите в града отхвърлиха предложението да се ограничат броя на дните, в които жилища и части от жилища могат да се отдават за краткосрочен наем, до 75.

Ако мярката беше приета, собствениците на имоти щяха да бъдат улеснени в съдебните процеси срещу Airbnb за евентуални нарушения, посочва изданието.

Съгласно действащото законодателство в Сан Франциско собствениците на жилища могат да отдават домовете си и части от тях за краткосрочно наемане до 90 дни годишно, ако не обитават имота, и за неограничен период от време, ако живеят в него.

С резултатите от местния вот компанията може да си отдъхне за кратко, за да се фокусира върху “битката” за Ню Йорк, където също се обмислят допълнителни ограничения за дейността ù.

Платформата става все по-разпространен инструмент за настаняване и се опитва да изглади регулаторните проблеми, с които се сблъсква на най-големите си пазари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:10 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още