IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Водещият пенсионен фонд във Франция ще засили инвестициите си в имоти

Правителството на страната е разрешило на FRR да увеличи вложенията в ниско ликвидни активи заради рекордно ниските лихви в Европа

15:18 | 07.12.15 г.
Водещият пенсионен фонд във Франция ще засили инвестициите си в имоти

Правителството на Франция е разрешило на Fonds de Réserve pour les Retraites (FRR) – водещият френски пенсионен фонд в страната, да инвестира в имоти и след 2024 г., както и да увеличи инвестициите си в нисколиквидни активи заради по-високата доходност, съобщава онлайн изданието ipe.com.

Оливие Русо, член на борда на директорите на фонда, е коментирал пред изданието, че още от миналата година бордът е повел битка за разрешението за увеличаване на инвестициите в нисколиквидни активи заради рекордно ниските лихви в Европа.

Фондът е писал до министрите на финансите, икономиката и социалните въпроси. В резултат правителството е позволило за период от две години фондът да инвестира 2 млрд. евро във френски активи с цел насърчаване и на икономическия растеж.

Така фондът ще може да увеличи до 3% от активите си инвестициите в по-рискови активи, каквито са имотите и инфраструктурата.

Фондът ще инвестира 200 млн. евро в социални жилища във Франция. Други 145 млн. евро ще бъдат насочени към специален фонд за частен капитал, който осигурява кредитиране за дребния бизнес във Франция.

Подобна сума ще бъде насочена и за инвестиции в “зелена” инфраструктура.

През следващите седмици ще бъде подготвена окончателната инвестиционна програма на FRR.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още