IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Иран - източникът на нови надежди за британския пазар на луксозни имоти

Експерти очакват ирански инвеститори да компенсират отлива на руснаци и евентуалното забавяне на китайските инвестиции на пазара в Лондон

14:47 | 26.01.16 г.
Иран - източникът на нови надежди за британския пазар на луксозни имоти

Иран може да се превърне във водеща сила на пазара на недвижими имоти в Лондон, според експерти от индустрията, цитирани от онлайн портала themovechannel.com.

Не много отдавна подобно твърдение би изглеждало абсурдно, посочва изданието. Ядрената сделка обаче променя нещата, още повече, че и Международната агенция за атомна енергия потвърди, че Техеран е свил ядрената си програма в съответствие с постигнатото международно споразумение.

В резултат на това ЕС премахна икономическите си санкции срещу Иран, което ще позволи прехвърляне на пари след отблокирането на “замразени” активи за над 100 млрд. долара.

Консултантски компании прогнозират засилване на интереса от страна на ирански инвеститори към британските имоти.

Очакванията са иранците да са най-активни в търговския и жилищен сегмент от пазара на имоти във Великобритания. Така на практика Техеран може да се превърне в основна сила на жилищния пазар в Лондон, както по отношение на покупките, така и от гледна точка на финансирането на проекти.

Различни консултантски компании вече са в контакт с иранци, които отдавна са се готвели за промяна на правилата. Някои от тях са загрижени обаче, че правителството може да промени посоката след време и че санкциите може да бъдат възстановени. Със сделките с имоти на Острова те на практика си осигуряват своеобразна застраховка.

Иранците са и новите източници на надежда за британския пазар на луксозни имоти след оттеглянето на руските инвеститори и заради забавянето на китайската икономика, което може да забави китайските инвестиции на пазара в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още