IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестициите в хотели в Европа намаляват през първото полугодие

Германия детронира Великобритания и вече е най-атрактивният пазар за инвеститорите

12:19 | 19.08.16 г.
Инвестициите в хотели в Европа намаляват през първото полугодие

Обемът на инвестициите в хотели в Европа се понижава с 41% през първата половина на годината в сравнение с първата половина на 2015 г. до почти 6,9 млрд. евро, показват данни на консултантската компания CBRE, цитирани от онлайн изданието property-magazine.eu.

Намаление на обема на инвестициите се наблюдава на всички водещи пазари в Европа с едно изключение – Германия, където е отчетен ръст от 34% на годишна база до малко над 2 млрд. евро.

Германският пазар на хотели е най-атрактивният за инвеститорите в Европа, доказал се като изключителон ликвиден и доходен на фона на по-широката пазарна и политическа несигурност, посочват експертите.

Така Германия детронира Великобритания като най-предпочитан пазар за инвестиции в хотели в Европа, след като Острова доминира в продължение на повече от десетилетие.

Силният растеж на германския пазар се дължи на повече от 10 големи сделки, реализирани през второто тримесечие.

Интересът идва от разнообразен спектър от инвеститори, включително публични фондове за имоти, институционални инвеститори, частен капитал и други инвестиционни фондове.

Във Великобритания обемът на инвестициите в хотели се понижава със 76% на годишна база през полугодието.

Във Франция е отчетен силен ръст на сделките през второто тримесечие, но спад за полугодието до общ обем от 508 млн. евро. Обемите се подкрепят от по-засилената активност извън Париж – най-вече в курортите в южните райони на страната, докато активността в столицата намалява. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още