IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Небостъргачите в Хонконг остават най-скъпите бизнес имоти в света за наемане

Цените в мегаполиса отразяват липсата на налична земя за бъдещо строителство

09:13 | 12.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Небостъргачите в Хонконг остават най-скъпите бизнес имоти в света за наемане, показват данни на консултантската компания Knight Frank, цитирани от онлайн изданието propertywire.com.

Цената на офис площите в небостъргачи в Хонконг достига вече над 86 хил. долара на кв.м годишно.

На второ място е Токио с малко над 52 700 долара.

На трето място е Манхатън с 39 812 долара, а на четвърто е Сан Франциско с 26 900 долара. Лондон е на пето място с 26 800 долара.

В доклада се посочва, че строителната компания от Хонконг Henderson Land наскоро е платила 3 млрд. долара за стар пететажен паркинг, като не пропусна да отбележи лудостта на пазара на имоти в мегаполиса.

Цените в Хонконг отразяват липсата на налична земя за бъдещо строителство, коментира Андрю Сим, ръководител глобални капиталови пазари в Knight Frank.

По подобен начин ценообразуването в големите финансови центрове като Шанхай, Сингапур, Манхатън и Лондон се подкрепя от силното търсене на площи в първокласните високи сгради. Основен двигател на търсенето са предприятията за финансови услуги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още