IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Банки в Европа и САЩ се отказват от офиси, за да свият разходите

Някои кредитори регистрират спад на продуктивността на служителите си, работещи от вкъщи

17:02 | 15.09.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

NatWest Group: През юли британският кредитор съобщи, че 80% от служителите му ще продължат да работят от разстояние до 2021 г., удължавайки предишни указания служителите да си останат вкъщи до септември. Решението засяга около 50 хил. души.

Schroders: Базираната в Лондон компания за управление на активи съобщи през август, че „възприема за постоянно гъвкавата работа“. Промяната ще улесни близо 5-те хиляди служители да си остават у дома, когато им е необходимо, и ще смекчи изискванията за времето, което трябва да прекарват в офиса или да са логнати в работните система, каза говорител на компанията. Промяната важи за всички служители в цял свят, но зависи от отговорностите, които изпълняват на работното си място.

Danske Bank: Датската компания върна служителите си у дома в началото на септември след внезапен ръст на случаите на COVID-19 в страната. Danske съобщи, че решението ще се отнася за клоновете на банката, както и за кол центровете и финансовите й центрове.

Metro Bank: След допитване до служителите, което разкрило, че само 4% от хората, които в момента работят от вкъщи, искат да се завърнат в офиса на пълно работно време, банката планира да позволи на служителите си да работят от вкъщи.

„Наред с повече време за работа от вкъщи, предвиждаме колегите от бекофиса да работят няколко дни в седмицата на различни локации в по-дългосрочен план“, казва главният изпълнителен директор Даниел Фрумкин в комюнике. „Трябва да инвестираме известна сума в преустройството на някои площи, така че да отговарят на новите цели“, допълва той. Банката не очаква да върне служителите си в офиса до следващата година.

Standard Life Aberdeen: Базираната в Единбург компания съобщи, че макар да планира да позволи на малък брой служители да се върнат в офиса през идните месеци, повечето ще продължат да работят от вкъщи поне до края на годината.

IG Group Holdings: Служителите не трябва да се връщат в офиса до следващата година, според съобщение от 26 август на главния оперативен директор на компанията Йон Нобъл. Тя ще преразгледа решението в началото на 2021 г. Хората, които се завърнат, ще се сблъскат с еднопосочни системи и по-малко бюра и заседателни зали. „Трябва да очаквате, че работното място ще изглежда и ще се усеща по различен начин“, посочи Нобъл.

Сингапурски банки

DBS Group Holdings: Най-голямата сингапурска банка съобщи, че около 70% от местните служители работят от вкъщи. „Макар че работата от разстояние не засяга производителността в краткосрочен план, дългосрочните последици за пътуванията на клиентите, експериментите и иновациите не са толкова ясни. Освен това е важно да се установят последиците от работата от разстояние върху психологията и културата“, съобщи говорител.

Oversea-Chinese Banking Corp.: Втората по големина банка в Сингапур няма установено процентно съотношение на служителите, които трябва да работят в офиса, казва ръководителят на отдела за корпоративна сигурност Франсиско Джон Селио. В момента малко под 60% от служителите й работят от офиса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 2
SPART
преди 3 години
Това не е новина!Всички които "работят" дистанционно след Нова година минават в многомилионната армия-безработни която ще е многократно по-голяма от китайската!Теорията на Сварената жаба е напълно валидна....Интересни ще бъдат макро-данните за саш и е европа от догодина нататък.Може да се наложи фед-я да се национализира за да посрещне мащабвните нужди на местния пролетариат!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още