IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Jumbo строи първи склад в Румъния за 35 млн. евро

Очаква се строителството му да приключи през първото полугодие на следващата година

15:26 | 17.03.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Jumbo.gr</em></p>

Снимка: Jumbo.gr

Гръцката компания за търговия с играчки и обзавеждане за дома Jumbo започна строителството на първия си склад в Румъния, който ще включва и офис площи, пише онлайн изданието Romania-Insider.com.

Компанията ще инвестира около 35 млн. евро в проекта върху терен в южната част на Букурещ, който компанията е придобила от Alpha Bank, съобщава Profit.ro. Това ще бъде първият склад, построен от Jumbo в северната ни съседка.

Общата разгъната застроена площ на склада е над 75 хил. кв. м и ще включва 500 кв. м офиси. Той ще разполага и с над 80 декара зелени площи. Очаква се складът да бъде завършен през първото полугодие на следващата година.

Миналата година Jumbo е купила терен от 178 декара от Alpha Real Estate Services, имотното подразделение на гръцката Alpha Bank, в сделка за над 2,8 млн. евро. Земята е част от логистичен парк, построен от полската група MLP в южната част на Букурещ и придобит от Alpha Bank през 2014 г.

Гръцката банка продаде и около 200 декара от същия логистичен парк на холандската компания CTP за сумата на 3,2 млн. евро. Тя смята да започне там нов проект през второто полугодие на тази година с 20 хил. кв. м в първата фаза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:30 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още