IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чудото на харизмата – Уорън Бъфет събра 265 хил. последователи в Twitter за ден

Милиардерът дебютира в света на социалните мрежи в навечерието на акционерното събрание на Berkshire Hathaway

14:31 | 03.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Чудото на харизмата – Уорън Бъфет събра 265 хил. последователи в Twitter за ден

“Оракулът от Омаха”. За пореден път милиардерът Уорън Бъфет доказа, че напълно заслужава тази титла. Само в рамките на десет минути, след като си направи профил в социалната мрежа Twitter, Бъфет вече бе събрал над 10 хил. последователи, пише ВВС.

Днес, по-малко от ден след регистрирането на профила, армията от последователи на канала @WarrenBuffet вече наброява 265 хиляди души.

Първият туит, пуснат от милиардера, гласеше „Warren is in the house” (Уорън е в играта).

На този етап изглежда Бъфет не е особено активен в социалната мрежа, като ден след регистрацията милиардерът не следва никого, а постовете му са два.

Регистрирането на Уорън Бъфет в социална мрежа може да се определи като изненадващо, тъй като Оракулът от Омаха неведнъж е казвал, че не разбира новите технологии. Дебютът на милиардера стана след онлайн конференция, организирана от списание Fortune.

През този уикенд ще се проведе годишната среща на акционерите в компанията на Уорън Бъфет Berkshire Hathaway. Обикновено на нея присъстват хиляди инвеститори, а всичко, което излезе като информация от срещата, моментално бива споделено в Twitter още по време на събитието.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:01 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още