IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Yahoo с интерес към Tumblr?

Според някои медии цената на оператора на блогове може да достигне дори 1 млрд. долара

15:15 | 17.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
Yahoo с интерес към Tumblr?

По всичко изглежда, че интернет ветерантът Yahoo замисля сериозно сътрудничество със  социалните мрежи. След като вчера стана ясно, че Yahoo и Twitter са сключили споразумение, в резултат на което ще има интегрирани туитове между статиите, публикуващи се в Yahoo News, днес стана ясно, че интернет компанията планира и сътрудничество с популярния сайт за микроблогинг Tumblr.

Според технологичните блогове All Things D и GigaOm, както и според специализирания в маркетинговите новини AdWeek, преговорите са доста напреднали, като по всяка вероятност Yahoo иска да придобие Tumblr. Цената може да достигне и 1 млрд. долара, пише AdWeek.

Според All Things D в момента Tumblr се опитва да набере свежи пари от инвеститорите, за да постигне такава оценка.

За Yahoo придобиването на Tumblr може да бъде опит за привличане на по-млади потребители. Самият концерн си признава, че има "застаряваща демография", която според главния финансов директор Кен Голдман характеризира напоследък потребителската база.

Именно фактът, че по-голямата част от потребителите са възрастни, според Голдман е един от най-големите проблеми за компанията в момента. Целта на Yahoo сега е „отново да станат готини" - нещо, което според Голдман компанията е изгубила преди около две години

По данни на основания от Дейвид Карп Tumblr в момента той разполага с над 100 млн. блога.  Потребителската база на социалната мрежа е изградена почти изцяло от тийнейджъри или млади хора до 30-годишна възраст.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още