IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

#И #Facebook #залага #на #хаштагове

Новата функция позволява на потребителите със сходни интереси да се свързват лесно помежду си

23:04 | 12.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
#И #Facebook #залага #на #хаштагове

Онова, за което се говореше от няколко месеца, вече е факт. Най-голямата в света социална мрежа  Facebook въвежда използването на хаштагове, подобно на платформата за споделяне на кратки новини Twitter. В бъдеще потребителите ще могат да означават дадени думи и понятия със знака „#“– и по този начин ще превръщат думата в т. Нар. „хаштаг“, или ключова дума. Ако се кликне на нея, Facebook автоматично ще намира други постинги със същия хаштаг.

Основната цел на новата функция е да се подобри търсачката Graph Search, съобщава The Wall Street Journal. Думите  позволяват лесно търсене и организиране на публикации. Така при търсене на хаштаг #football ще се изведат само коментари на футболна тема, чийто автори са добавили същия хаштаг в публикациите си. 

По този начин всеки потребител може лесно да види какво мислят приятелите му по зададена с хаштаг тема. И днес редица потребители използват този вид на обозначаване на ключови думи. Едва сега обаче те ще стават автоматично кликаеми търсачки, пише технологичният блог Mashable. Добавянето на хаштагове във Facebook ще даде възможност на потребителите със сходни интереси да се свързват помежду си много лесно, а на марките новата функция ще предостави нови възможности за по-добро позициониране, когато потребителите ги тагват в свои постове.

В бъдеще чрез търсачката в социалната мрежа ще може директно да се търси даден хаштаг, например „#София“. В намерения списък със статуси може директно да се добави нов. Освен това хаштаговете ще могат да се ползват и в други приложения за Facebook, например в Instagram.

Социалната мрежа твърди, че неприкосновеността на личния живот е спазена: ако даден постинг трябва ли остане скрит от света, той няма да може да бъде намират и чрез хатшаг. Компанията обещава, че хаштаг функцията ще е само първата от поредица нововъведения. Кога обаче ще станем свидетели на следващите функционалности и какви ще са те, засега остава тайна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още