IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook работи над конкурент на Snapchat

Вероятно Slingshot ще е отделен от популярното текстово приложение Facebook Messenger и може да бъде пуснат още този месец

20:09 | 19.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Facebook работи над конкурент на Snapchat

Най-голямата в света социална мрежа Facebook е в процес на разработка на конкурент на популярното мобилно чат приложение Snapchat, съобщава технологичното онлайн издание The Verge. Социалната мрежа се е решила на този ход, след като през миналата година не успя да придобие Snapchat.

Главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг подготвя приложението от няколко месеца, пише Financial Times. Според източник на изданието Slingshot, както ще се нарича предложението на социалната мрежа, може да бъде пуснато още до края на този месец, освен ако проектът не бъде прекратен.

Услугата ще позволи на потребителите си да споделят кратки видеоклипове, които се самоизтриват след определено време.

Бъдещият евентуален конкурент на Snapchat ще позволява лесно споделяне на снимки и видео, което ще се самоизтрива, след като получателят му го прегледа. Според източници на Financial Times участие в разработката на Slingshot има и самият Зукърбърг, който е решен това приложение да е успех след провала на Poke, което имаше подобни функции.

Макар и интересът на социалната мрежа към Snapchat да не беше официално потвърден, Facebook е предложила на основателите на Snapchat около 3 млрд. долара. Те обаче отказаха офертата и предпочетоха да продължат да развиват приложението самостоятелно.

Същевременно Зукърбърг не крие, че постепенно променя мнението си за запазването на самоличността в интернет. Така например наскоро той обяви, че не смята за нужно потребителят да е с истинската си самоличност за всяко нещо в мрежата и дори не изключи вероятност Facebook да разработи подобни услуги, които да поставят акцент над анонимността.

Паралелно с това част от новата мобилна стратегия на социалната мрежа е да предлага пакет от най-различни приложения, като всяко от тях ще има различен фокус над споделянето в мрежата, например предимно за снимки, за видео или друго, пише FT.

Slingshot може да бъде стартиран още през този месец, казва един от източниците пред FT, но същевременно предупреждава, че Facebook няма окончателно решение дали да изкара продукта на пазара. Вероятно Slingshot ще е отделен от популярното текстово приложение на социалната мрежа Facebook Messenger.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:53 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още