IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook отделя групите в ново приложение

Groups е част от усилията на компанията да изтегли основните си функции в отделни приложения

12:34 | 19.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Най-голямата в света Facebook продължава да полага усилия в посока изтеглянето на основните си функции в отделни услуги. Ето защо социалната мрежа пуска приложение за групи, пише Wall Street Journal.

Потребителите на смартфони ще продължат да имат достъп до групите през основното приложение на Facebook, но социалната мрежа смята, че отделянето им в отделно приложение ще увеличи използването на тази услуга на мобилни телефони.

Приложението носи името Groups и се поддържа от мобилните операционни системи iOS и Android.

Всяка група, към която се е присъединил потребителят, се появява в приложението в голяма снимка под формата на балон. Избирането на балона отваря стената на групата, която е пълна със снимки и разполага с календар на събитията. Плъзгането надолу по екрана пък отвежда потребителя обратно към главната страница.

Публикуването в Groups изглежда подобно на начина, по който хората пишат в основното приложение на Facebook.

Потребителите са насърчавани да създават нови групи в категории като „Близки приятели“ или „Клубове“. Освен това има функция за откриване на групи и препоръки на групи въз основа на интересите на отделния потребител.

Facebook твърди, че 700 млн. души използват групите месечно на мобилни устройства и настолни компютри. Това са почти половината от потребителите на социалната мрежа.

Groups е много популярна извън САЩ и се развива изключително бързо в Бразилия и Индонезия, където потреблението на интернет се насочва от десктопи към мобилни устройства.

Facebook посочва, че най-големите възможности за приложението Groups се крият в развитите страни. Компанията твърди, че предприемачите създават собствени групи, за да продават стоките си например.

Groups е разработена от Facebook Creative Labs, която създаде и приложенията Rooms, Paper и Slingshot.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още