IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Snapchat - новият гигант в сферата на мобилното видео?

Компанията се превръща във все по-силен конкурент на Facebook в тази сфера

10:32 | 12.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Snapchat се превръща в гигант в сферата на мобилното видео. Социалната мрежа предоставя на потребителите повече от 7 млрд. видеоклипа всеки ден, твърдят източници, запознати с въпроса, цитирани от Bloomberg.

Стартъпът, който има повече от 100 млн. потребители на своето мобилно прилоение за споделяне на видео и снимки, които изчезват скоро след получаването си, става все по-голям конкурент на пазара, на който оперира и Facebook.

Социалната мрежа, създадена от Марк Зукърбърг, има 1,55 млрд. потребители и над 8 млрд. гледания на видеа в платформата си през третото тримесечие, като тези данни обхващат настолните компютри и мобилните устройства.

Освен това Snapchat се конкурира и с YouTube в сферата на мобилното видео.

Видео трафикът на Snapchat е тласкан нагоре от Stories, функция, която позволява на потребителите да споделят собствени видеа, като това съдържание е достъпно в рамките на 24 часа, посочват източници, пожелали анонимност.

Има значителна разлика между видеото в Snapchat и Facebook - потребителите на Snapchat трябва да кликнат върху видеото, за да го видят, докато Facebook използва автоматично пускане на видеата в своя списък с новини.

Шанън Кели, говорителят на базираната в Лос Анджелис Snapchat, отказва да коментира въпроса.

Засилването на позициите в сферата на мобилното видео е добра новина за Snapchat по отношение на рекламата.

По данни на Emarketer рекламодателите са похарчили 7,46 млрд. долара за видео реклами в САЩ през 2015 г., което е с 42% повече спрямо предходната година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още