IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Snap Inc. поеха силно нагоре

Книжата на концерна се оценяват 44 пъти над очакваните приходи на компанията за следващите 12 месеца

08:22 | 16.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският технологичен концерн Snap Inc. отчете ръст на цената на акциите си от 8 на сто в понеделник, което го превърна във втория най-силен ден на търговия, откакто социалната медия стана публична. Ръстът бе насърчен от информация от подадени до американската Комисия по ценните книжа и борсовите операции в САЩ (SEC) документи, според които редица институционални инвеститори са придобили акции, предава Bloomberg.

Документите предоставиха първото сериозно доказателство за това кои са инвестирали в Snap, когато компанията стана публична в началото на март. Акциите ѝ се обезцениха с 23% късно в сряда, след като дебютният тримесечен отчет за финансовите данни разочарова инвеститорите.

Coatue Management LLC, Soros Fund Management LLC, Goldman Sachs Group Inc (GS.N) и Jana Partners LLC се присъединиха в понеделник към списъка на фондовите мениджъри, оповестяващи залога си за компанията майка на популярното приложение за съобщения Snapchat към края на март. 

Високата оценка на Snap, фактът, че тя не е на печалба и забавящият се ръст на потребителската база я направиха противоречива акция на Wall Street. Нейното IPO бе най-горещото технологично предлагане от това на Facebook през 2012 г.

Акциите на Snap се оценяват 44 пъти над очакваните приходи на компанията за следващите 12 месеца, показват данни на Thomson Reuters. За сравнение – тези на Facebook се търгуват на ниво 14 пъти над очакваните приходи, а при Alphabet съотношението е 7-кратно. 

Ориентираният към технологиите хеджфонд Coatue държи почти 21 млн. акции в Snap.

Soros Fund Management, който е управляван от 86-годишния Джордж Сорос, държи 1,7 млн. акции към първото тримесечие. 

Goldman има 1,1 млн. дяла, както и пут и кол опции за 1,6 млн. акции.

По-голямата част от дългите позиции се държат от дъщерното дружество за управление на активи на компанията, докато другите позиции се държат от една от дъщерните му брокерски дружества. Goldman беше водещ поемател при IPO-то на Snap.

Активисткият хедж фонд Jana Partners LLC също държи 550 хил. акции в Snap.

Third Point на Даниел Льоб, Och-Ziff Capital Management на Даниел Ох и най-големият мениджър на активи в света BlackRock Inc оповестиха още в петък, че държат акции на Snap към края на март.

Подаваните към SEC документи предоставят данни за това какви акции продават и купуват големи инвеститори, но не дават информация за текущите им дялове.

Акциите на Snap приключиха сесията с ръст на цената от 8,36 на сто до 20,74 долара за брой, което е по-високо ниво от цената при IPO-то от 17 долара, но с 30% под върха, достигнат на 3 март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още