IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Илон Мъск си е осигурил 46,5 млрд. долара за покупката на Twitter

Изпълнителният директор на Tesla е вторият по големина акционер в платформата за микроблогинг

23:01 | 21.04.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

След като не получи отговор от борда на Twitter относно офертата за изкупуване, Илон Мъск сега се насочва към акционерите и се готви да изкупи директно от тях акциите на социалната мрежа, съобщава CNBC. Милиардерът е приготвил за целта 46,5 млрд. долара.

Мъск си е осигурил 25,5 млрд. долара финансиране от Morgan Stanley и други компании, а останалите средства са от капиталово финансиране. В плановете му участват още Bank of America, Barclays, MUFG, Societe Generale, Mizuho Bank и BNP Paribas.

Милиардерът обаче все още не е решил какви точно да бъдат стъпките му по отношение на Twitter.

От компанията потвърдиха, че са получили предложението на Мъск. Бордът се ангажира да проведе внимателен, изчерпателен и преднамерен анализ, за да определи курса на действие, който смята, че е в интерес на компанията и всички акционери вTwitter, коментира говорител на компанията.

Преди седмица Илон Мъск предложи да изкупи компанията при цена от 54,20 долара за акция, или общо 43 млрд. долара. Милиардерът, който е изпълнителен директор на Tesla и SpaceX вече притежава дял от 9,1% в Twitter и според Ройтерс той е вторият по големина  акционер в платформата за микроблогинг.

От Twitter му предлагат да влезе в борда на компанията, но при положение, че не придобие дял от над 14,9%.

Акциите на Twitter загубиха по-малко от 1% от цената си, когато новината беше разпространена, подсказвайки, че пазарите все още не вярват, че подобна сделка ще бъде осъществена. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
Кисимов
преди 2 години
А му предложиха да стане Цейлон Мъск. Какъв шанс пропуска на острова на вечната пролет, но и хищници дебнат там все пак... https://tech.offnews.bg/илън-мъск-получи-предложение-да-купи-д/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още