IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

TikTok пуска функция за 20-минутни видеа, достъпни след заплащане

Компанията залага на повече опции за монетизация на съдържанието в платформата ѝ

22:30 | 07.03.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Yan Cong/Bloomberg
Снимка: Yan Cong/Bloomberg

TikTok обяви още една възможност създателите на съдържание да монетизират видеата си в приложението, пише CNBC.

Новата функция, наречена Series, ще позволи на избрани създатели на съдържание да споделят по-дълги видеоклипове, които ще бъдат достъпни след заплащане. Series може да включва до 80 видеа с дължина до 20 минути всяко. Индивидуалните създатели могат да избират цената на своето заключено платено съдържание.

По-рано потребителите можеха да споделят само 15-секундни видеа или такива от една, три или 10 минути.

Новата функция допълнително ще засили конкуренцията с платформи като YouTube, която е известна с по-дългите си видеоклипове. Но конкуренцията между YouTube и TikTok не е нещо ново. През август 2021 г. YouTube представи YouTube Shorts като директна алтернатива на TikTok. Други компании като Meta и Snap също въведоха функции за кратки видеа, за да се опитат да се противопоставят на стремителния възход на TikTok в Съединените щати.

В съобщение до медиите TikTok посочва, че опцията Series в момента е достъпна само за избрана група създатели на съдържание. Компанията планира да я отвори и за останалите в следващите месеци.

Междувременно продължават опасенията за поверителността на данните на потребителите на TikTok заради компанията ѝ майка ByteDance, която е базирана в Китай и е частна собственост.

Миналата седмица Комисията по външни работи към Камарата на представителите на САЩ гласува в подкрепа на закон, който да даде на президента Джо Байдън правомощието да забрани TikTok в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:56 | 07.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още