IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Линда Якарино: X може да генерира печалба през 2024 г.

Новият изпълнителен директор на социалната мрежа твърди, че голяма част от отдръпналите се по-рано рекламодатели са се завърнали в платформата

09:37 | 28.09.23 г.
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Социалната мрежа X (доскоро Twitter) може да реализира печалба в началото на 2024 г., обяви главният ѝ изпълнителен директор Линда Якарино в интервю, в което защити напредъка на компанията под управлението на собственика милиардер Илон Мъск, предава Ройтерс.

Якарино се появи на конференцията Code на Vox Media, след като отбеляза 100 дни като лидер на платформата. Якарино се изправи пред въпроси за автономността на нейната позиция и способността на компанията да ухажва рекламодатели, които са предпазливи към бързите промени в платформата и към противоречивата личност на Мъск.

„Скоростта на промяната и обхватът на амбицията на X наистина не съществуват никъде другаде“, коментира Якарино.

Запитана за прогнозите на трети страни, които показват, че активните потребители в X са спаднали значително, а по този показател приложението се нарежда на 25 място, след приложението за часовник на Samsung, Якарино коментира, че ключовите метрики за времето, прекарано в X, са „в много, много добра тенденция“, но не разкри повече подробности.

Якарино допълни, че около 1500 рекламодатели са се завърнали в платформата през последните 12 седмици, като 90% от 100-те топ рекламодатели на компанията също отново работят с нея.

Макар Якарино да заяви, че компанията може да стане рентабилна през следващата година, X е изправена пред редица съдебни дела, в които се твърди, че компанията не е платила наема за своите офиси и милиони долари обезщетения на хиляди служители, които са били съкратени.

Откакто Мъск придоби социалната мрежа през октомври, X се бори да задържи рекламодателите, които се опасяват, че могат да попаднат редом до неподходящо съдържание, след като изследователи и активисти сигнализираха за увеличаване на публикациите с реч на омразата.

През последните седмици във фокуса на вниманието беше антисемитското съдържание в X. По-рано този месец Мъск заплаши със съдебно дело Лигата за борба с клеветата (ADL), обвинявайки неправителствената организация, която работи за борба с антисеминизма, че е основна причина за 60-процентния спад на приходите от реклама на X в САЩ.

 

 

Мъск направи това изявление само дни, след като Якарино се среща с ADL. Запитана за конфликта между Мъск и ADL, сега Якарино коментира, че е „разочарована“, че организацията не признава напредъка, който X е постигнала в сферата на безопасността.

По-рано в интервюто тя каза, че X е въвела нови инструменти и функции за модериране на съдържание, за да предотврати показването на реклами до определено съдържание, което не е съществувало преди придобиването. 

Освен това Якарино защити правото на Мъск да говори в платформата.

"Свободата на словото е успешна, само ако някой, с когото не сте съгласни, каже нещо, с което вие не сте съгласни", посочи тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:37 | 28.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още