IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск насочва X към месечен абонамент

Социалната мрежа вече има 550 млн. потребители месечно

10:05 | 19.09.23 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Al Drago/Bloomberg
Снимка: Al Drago/Bloomberg

Илон Мъск обсъди плановете си за Twitter, която сега е наречена X, по време на предаван на живо разговор с израелския премиер Бенямин Нетаняху. Наред с други неща, Мъск коментира, че социалната мрежа „преминава към малка месечна такса за ползване на системата X”, за да се бори с „огромните армии от ботове“, пише CNBC.

Мъск не посочва колко ще струва новият план на потребителите на социалната мрежа, нито какви други функции биха били включени или не в най-евтиния вариант на услугата.

По време на стрийминга милиардерът разкри няколко нови показателя за X, като каза, че сега тя има 550 млн. „месечни потребители“, които генерират между 100 млн. и 200 млн. публикации дневно.

Мъск не разкрива колко от месечните потребители на платформата са автентични и колко са ботове. Освен това не направи конкретни сравнения с метриките, които Twitter преди използваше. През май 2022 г., преди придобиването от Мъск, Twitter отчете, че има „средно монетизируемо дневно активно потребление“ от 229 млн. души.

Дискусията с Нетаняху имаше за цел да се съсредоточи върху теоретичните рискове на технологията за изкуствения интелект и как той потенциално трябва да бъде регулиран. Мъск обаче използва разговора, за да оспори схващането, че социалната му мрежа толерира речта на омразата и антисемитизма.

Срещата се случи след редица критики към предприемача от страна на групи за защита на граждански права заради засилването на фанатизма в социалната му мрежа, включително антисемитските акаунти, проблемното съдържание и конспирациите.

През последните седмици Мъск заплаши да съди Лигата против клеветата (ADL), ръководена от еврейска организация, твърдейки, че се е опитала да „убие“ социалната му мрежа. Мъск обвини ADL, а не собствените си бизнес решения, за 60-процентния спад в приходите на X и каза, че „няма друг избор“ освен да заведе дело за клевета срещу групата.

Мъск и X все още не са завели дело срещу ADL и не отговарят веднага на запитване за коментар.

Преди да се срещне с Нетаняху Мъск обвини и фондацията на Джордж Сорос, че иска да „унищожи“ западната цивилизация. Унгарско-американският филантроп от еврейски произход е основател на фондация „Отворено общество“, която дарява на различни групи за гражданско общество и е обект на няколко антисемитски конспиративни теории.

В социалната си мрежа Мъск многократно е говорил с пренебрежение за транссексуалните хора, федералните регулатори, политици, журналисти, хора, подаващи сигнали за нередности, критици на неговите компании и други. Въпреки това, Мъск каза на Нетаняху: „Знаете, аз съм против атакуването на която и да е група. Няма значение за кого става дума“. Позовавайки се на целта си човечеството да се превърне в „космическа цивилизация“, той коментира: „Не можем да направим това, ако има много вътрешни борби, и знаете – омраза и негативност“.

След като в края на октомври придоби Twitter за около 44 млрд. долара, Мъск направи огромни съкращения на персонала и промени платформата. Той продължава да управлява компанията като неин най-голям акционер, главен технологичен директор и изпълнителен председател, докато същевременно е главен изпълнителен директор на производителя на автомобили Tesla и космическата компания SpaceX.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:05 | 19.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 3
evlogi
преди 7 месеца
Ярка ексцентрична и противоречива личност , какъвто между другото би трябвало да бъде един истински гений. И какъвто той без никакво съмнение е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 4
khao
преди 7 месеца
До: Tikva007 ... и тогава как ще влиза русоробската гмеч да сее пропаганда? ... да не си мислиш че вскички полезни идиииоти са били хранени от партията като теб?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 4
Tikva007
преди 7 месеца
Ами време е и Ивнестор.bg да се насочи към нещо подобно, че се е превърнал в чат-свърталище на пациентите на д-р Ана Попова.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още