IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IBM спря рекламите си в X, след като се появиха до пронацистко съдържание

Нов доклад показа сходен проблем и с рекламите на други технологични гиганти

10:27 | 17.11.23 г. 6
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

International Business Machines (IBM) спря рекламите си в X – социалната мрежа, която преди се казваше Twitter – след като нейно рекламно съдържание беше засечено редом с пронацистки публикации, пише Bloomberg.

Media Matters публикува доклад, показващ реклами на IBM, Apple, Oracle, марката Xfinity на Comcast и телевизионната мрежа Bravo, която е собственост на NBCUniversal, показващи се в социалната мрежа до пронацистки публикации.

„IBM има нулева толерантност към речта на омразата и дискриминацията и незабавно спряхме всички реклами в X, докато разследваме тази напълно неприемлива ситуация“, коментира говорител на компанията в имейл.

Comcast проучва въпроса, каза говорител на гиганта. Apple и Oracle не са отговорили веднага на запитванията за коментар.

Милиардерът собственик на X Илон Мъск в сряда подкрепи антисемитска публикация в услугата. В отговор на потребител на X в сряда, който каза, че е несправедливо да се правят обобщения относно еврейските общности, насърчаващи омраза към бели хора, Мъск написа, че човекът е „прав, че това не се отнася до всички еврейски общности, но също така не се ограничава само до ADL (Лигата за борба с клеветата)”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:27 | 17.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

6
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 5 месеца
До: 0pk полезен, как се замазват несъществуващи неща? Ако някой се доближава до нацистите, това са рашистите. Учебникарски пример....но не очаквам да си учил тая част от историята, тя се преподава чак в 8ми клас!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 2
0pk
преди 5 месеца
До: khao Кухич, опитите ти да замажеш процъфтяващия нацизъм в украина са нелепи. Но и към теб никой няма големи очаквания, по принцип. :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 1
khao
преди 5 месеца
До: 0pk IBM не подкрепят рашистите в Украйна... май от рано си пиян!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 4
0pk
преди 5 месеца
Начи, като подкрепят откровено нацистките формирования в украина, няма проблем. Обаче когато случайно скрипта им генерира рекламата до някой пречупен кръст, изведнъж стават принципиални? Сбирщина лицемери. :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 2
khao
преди 5 месеца
До: oratten разбира се че имате право... даже е препоръчително да бомбите болници, защото там са натовските генерали! :D:D:D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 4
ratten
преди 5 месеца
е, дайте да ги видим тия националистки публикации. да не би да са нещо от рода, че чииифуутите нямат право да избиват жени и деца?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още