IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Reddit повежда редиците на IPO кандидатите за 2024 г.

Компанията отново води преговори с потенциални инвеститори, според източници на Bloomberg

20:40 | 28.11.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Reddit отново води преговори с потенциални инвеститори за първично публично предлагане, твърдят източници на Bloomberg, запознати с въпроса, докато все по-обнадеждените компании се подготвят за пазара за нови листвания.

Базираната в Сан Франциско фирма, чиито потребители помогнаха за разпалването на еуфорията около мийм акциите през 2021 г., обмисля IPO през първото тримесечие на новата година, посочват източниците. Reddit работеше с Morgan Stanley и Goldman Sachs Group по листването си, за което Bloomberg News писа още миналата година, като тогава се посочваше оценка от около 15 млрд. долара.

Компаниите, които планират за първи път продажба на акции в САЩ, от месеци се сблъскват с проблеми, свързани с нестабилните пазари и сравнително слабото представяне на четири внимателно следени дебюта през септември и октомври, които почти затръшнаха вратата за големи IPO-та през 2023 г. Тъй като тазгодишният общ обем в САЩ едва ще надмине този за 2022 г. – най-лошата година за IPO-тата в страната от десетилетие, по данни на Bloomberg – онези, изпълнени с надежда, които обмислят големи листвания, както и техните съветници, до голяма степен отправят поглед към 2024 г.

Rubrik, подкрепен от Microsoft стартъп за сигурност на данните и в облака, също обмисля да се листне на борсата през първото тримесечие, казват източници, запознати с въпроса.

Компанията за бельо Skims на Ким Кардашиян, която през лятото беше оценена на 4 млрд. долара, обсъжда стратегически опции, включително IPO, което може да се случи през 2024 г., казват източници, запознати с въпроса, които са пожелали да останат анонимни. „Skims заслужава да стане публична компания, когато е правилното време за това“, коментира главният ѝ изпълнителен директор Йенс Грид в интервю за Bloomberg News, дадено през юни.

Подробностите за плановете на Reddit, Rubrik и Skims може да се променят и няма никаква гаранция, че компаниите все пак ще пристъпят към листване, допълват източниците. Представители на трите фирми са отказали коментар.

По-рано днес стана ясно, че компанията за бърза мода Shein, която е основана в Китай, но е базирана в Сингапур, е подала конфиденциално документи за IPO до американските регулатори. То може да се състои през следващата година, съобщи Bloomberg. Shein отказва да коментира въпроса.

Няколко други фирми обмислят значителни IPO-та тази година, въпреки че остават само няколко седмици търговия, което означава, че прозорецът за листвания бързо се затваря.

Китайският производител на електромобили Zeekr Intelligent Technology Holding подаде документи за листване този месец. Фирмата, подкрепяна от Zhejiang Geely Holding Group, в петък обяви актуални финансови данни, които показват, че за деветте месеца до 30 септември е генерирала 4,9 млрд. долара приходи. Приходите са почти двойно повече спрямо същия период на миналата година, сочат изчисления на Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:21 | 28.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още