IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцката обществена телевизия се върна в ефир

Журналистите от закритата държавна медия обаче заявиха, че новият канал няма нищо общо с тях и не се излъчва от техните студиа

12:25 | 11.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Гръцката обществена телевизия се върна в ефир

Гърция отново има обществена телевизия след като сигналът на нов канал беше пуснат в ефир, съобщи Euronews. Новата държавна телевизия носи името EDT и към момента излъчва програмата си тестово.

Излъчването на този канал сега се извършва от частни студиа. Пълната програма ще стартира до няколко дни.

EDT трябва да замести закритата преди месец от правителството ERT. Мотивът за спирането на сигнала на държавното радио и телевизия беше съкращаване на разходите. На улицата обаче останаха 2 600 души, които работеха в медията.

Тези действия предизвикаха сериозни протести в Гърция, като дори стабилността на правителството беше поставена под въпрос.

Заради изразената силна подкрепа много от служителите в ERT работеха без заплата и излъчваха програмите си с помощта на мрежата на Европейския съюз за радио и телевизия EBU, както и чрез стриймове в интернет.
Според статистиката така ERT, макар и официално закрита, има 1,7 млн. постоянни зрители.

Журналистите, които все още работят по този начин, коментират, че новият канал няма нищо общо с ERT. Програмата не се подготвя от тях, в студиата на държавната телевизия. Някои от журналистите пък  коментират, че на този етап няма и одобрение от местния регулатор за разпространението на сигнала на EDT.  

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още