IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трицифрен ръст на продажбите на е-книги в България

През 2013 г. са били продадени с 231% повече електронни книги спрямо 2012 г.

12:08 | 08.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

С 231% повече са продадените електронни книги през 2013 г. спрямо предходната. Броят им от началото на тази година също продължава да расте. Това показва статистиката на сайта за електронни книги на български Biblio.bg.

Пазарът на електронни книги обаче расте преди всичко на Запад. В САЩ над 50% от пълнолетните американци разполагат с таблет или четец за електронни книги, а две от всеки пет обществени библиотеки дават под наем такива устройства, показва анализ на Pew Internet project.

Знаем ли достатъчно за съвременния формат на книгата - електронният?
Какво е актуалното състояние на пазара на електронни книги в България?
Как най-лесно и защо да издадем електронна книга?
Какви са новостите при електронното публикуване?
Самопубликуването – имаме ли достатъчно информация по тази тема?


На такива и други въпроси ще ни отговорят на първата по рода си конференция Digital Biblio Tehnologies, която ще се проведе на 11 април във Френския културен център на площад Славейков. Организатори са Biblio.bg в партньорство с издателство Колибри – две от водещите организации на пазара на електронни книги в България.

Събитието ще бъде отворено за участници от издателския бранш, автори, блогъри, специалисти от интернет медии, инвеститори, разработчици, студенти и специализанти, както и за всички с интерес към алтернативни и нови технологични методи за издаване и разпространение на книги и периодични издания.
 
Водещи специалисти от издателския и технологичния бранш ще бъдат лектори и ще споделят своя опит и добри практики. Част от лекторите са Жаклин Вагенщайн, Александър Петров, Жюстин Томс, Алекс Ненов и Мая Манчева. Вадим Цехановский от Pocketbook ще говори за очакванията за развитие на пазара и навлизането на водещите електронни технологии в региона на източна Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още