IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ICANN въвежда нови правила при регистрация на домейни

Промяната трябва да помогне за въвеждането на новите разширения на домейните

12:42 | 29.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
ICANN въвежда нови правила при регистрация на домейни

Международната корпорация, регулираща издаването на домейни в интернет – ICANN, обяви, че ще има нови правила при регистрация. Кандидатите ще трябва да потвърдят в срок от 15 дни своя телефонен номер и адрес, за да получат домейн адрес, пише AFP.

„Хората, които са откраднали самоличност или имат криминално минало, разбира се, няма да искат да дадат своето име и адрес, ако намеренията им не са почтени”, заяви Сайръс Намейзи, който е зам.-президент на ICANN, допълвайки, че целта е отсраняване на „лошите играчи”.

Оценките са, че по този начин организацията е постигнала важна крачка за разширяване на издаването на новите генерични Top-Level домейни (gTLD).

Досега ICANN е получила над 1,8 хил. заявки за нови разширения, включващи предложения като .Shop, както и крайно специализирани от сорта на .motorcycles. Има и много искания за фирмени разширения, поискани от гигантите Apple, IBM или Google.

Прогнозите сочат, че интернет ще продължи да се развива с бързи темпове. Очакването на 2 млрд. потребители обаче налага и разширяване на възможностите за регистрация на имена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още