IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зелените: България да предостави политическо убежище за Едуард Сноудън

Венецуела отново повтори поканата си за подкрепа на търсения за държавна измяна от САЩ беглец

23:14 | 10.07.13 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Зелените: България да предостави политическо убежище за Едуард Сноудън

Политическа партия “Зелените” призова правителството на България да предложи политическо убежище на Едуард Сноудън и да го защити по всякакъв възможен начин от съдебни разследвания и искове от страни извън ЕС.

„Безпрецедентните шпионски разследвания от страна на американските и британските тайни служби на европейски институции и фирми, както и на граждани на Европейския Съюз, са груба атака върху гражданските права и фундаментите на демокрацията“, се казва в декларацията на „Зелените“.

Според защитниците на природната среда смелостта и социалната отговорност на Едуард Сноудън, който разкри методите за действие на американските служби за защита, заслужават благодарността и уважението на милионите граждани на ЕС и на европейските институции.

Междувременно ръководената от Никола Мадуро Венецуела отново предложи политическо убежище на Сноудън и по този начин демонстративно се конфронтира със САЩ. „Ние решихме да предоставим на младия Едуард Сноудън политическо убежище от името на независима Венецуела," заяви Мадуро във вторник вечерта (местно време) по време на събитие в щата Агаруа.

"Синовете на Боливар не се страхуват от империята (САЩ)", заяви той, позовавайки се на южноафриканския борец за свобода и венецуелски национален герой Симон Боливар.
Все още е неясно дали останалият на летище Шереметиево в Москва Сноудън ще приеме предложението за убежище на Венецуела.

Според американския журналист Глен Грийнуолд Сноудън трябва да приеме офертата на Венецуела за политическо убежище. Грийнуолд, който първи разгласи разкритията на Сноудън, заяви във вторник по време на онлайн чат с търсения за държавна измяна Сноудън, че  Венецуела е най-подходяща за безопасното съществуване на беглеца. '

Oще по темата четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 2
vezna
преди 10 години
Вместо да се загрижат за родните онеправдани, те отново излизат с гръмки популистки предложения. Сега като отидоха и в реформаторския блок, още повече ми паднаха в очите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 5
Copacabana
преди 10 години
Тези са пълни ***. Явно от много пушене на трева съвсем са се смахнали. Откъде на къде ще се намесваме в международен скандал. И как това ще се отрази на отношението ни със САЩ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 1
barf
преди 10 години
Тази партия "Зелените" имам чувството, че имат връзка с кораба майка ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 1
eldred
преди 10 години
Политическа партия "***" ;)Видяла жабата, че подковават вола...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 0
edimi
преди 10 години
Да бе, да. Ние българка бяхме готови да им изпратим на заколение, та к`во остава за хамериканец. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още