IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google Map Maker вече e в България

Целта на инструмента е да се подобри качеството и точността на информацията, налична в Google Maps

10:30 | 20.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Така изглежда българската версия на&nbsp;Google Map Maker. <em>Илюстрация: Investor.bg</em></p>

Така изглежда българската версия на Google Map Maker. Илюстрация: Investor.bg

От днес всеки, който се интересува от България, може да локализира, рисува, класифицира и представя допълнителна информация за картите на определени райони в Google Maps, Google Earth и Google Maps за мобилни устройства.

Всичко това става възможно чрез услугата Google Map Maker, която вече е активна за България и за всички потребители, които искат да допринесат със своите знания на местно ниво за една по-детайлна и изчерпателна карта на променящия се свят, съобщават от Google. 

Така всеки може да сподели забележителностите на българското Черноморие, като например добави чрез Маp Maker всички свои любими ресторанти, хотели, заведения в прочутия курорт Златни пясъци. Потребителите могат също така да помогнат на туристите и чрез добавяне на допълнителна информация, като упътванията за шофиране към живописните дефилета на България, както и информaция за градините, лозята и селата по трасето. Може дори да се добавят маршрутите на най-добрите туристически пътеки в Родопите или Стара Планина или велоалеи в София и Пловдив. След като бъде одобренo, допълнениeто ще отразява по-точно реалната картографската информация за вашият град, квартал, или любима местност в Google Maps. 



Целта на Google Map Maker е да се подобри качеството и точността на информацията, налична в Google Maps. „С тази нова услуга за България ние предоставяме възможност на потребителите директно и непосредствено да обогатят картата на България. Точната, подробна информация за кварталите, градовете и света около нас е важна за нашите потребители, а и никой не познава тези места по-добре от хората, които живеят там. Вярваме, че знанието на потребителите ни ще подобри и разшири дълбочината и обхвата на покритие на Google Maps, като предоставя по-съдържателно и пълноценно изживяване на всички потребители”, смята Бранимир Йосифов, маркетинг мениджър на Google в България.

Този онлайн инструмент вече позволява на потребителите да добавят и редактират картографските данни за повече от 200 страни и региони по света. Не съществуват граници при редактирането или модерирането. Всеки потребител може да прави промени, да преглежда промените на другите потребители и да поправя неточните или остарели данни - и всеки има нещо, което да сподели, за да направи по-добра картата на света.

През април Google анонсира следващата си стъпка в развитието на Google Maps за мобилни устройства в България – Google Maps Navigation (Beta) за телефони, които оперират с Android 2.2 (или по-нова версия) и iOS 5.1 (или по-нова версия). Няколко седмици по-рано концернът обнови Google Maps за България с добавянето на опцията за визуализация на трафика по пътищата, а след това страната беше добавена и в услугата Street View.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още