IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Baby аферата“ предизвика смут в AOL

Главният изпълнителен директор на концерна Тим Армстронг бе принуден да се извини заради непремерени изказвания

16:16 | 10.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Армстронг e известен с пиперливия си език. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Армстронг e известен с пиперливия си език. Снимка: Ройтерс

Ръководителят на американския интернет пионер AOL Тим Армстронг призна грешката си, която допусна в т. нар. „Baby афера“ - с изявления за разходите за болни бебета.

През уикенда Армстронг се извини за коментарите си, при които свърза болните деца на двама служители на AOL с нарастващите разходи за здравеопазване на американската компания. „Направих грешка", признава Армстронг в писмо до своите служители, с което се е сдобила агенция Ройтерс.

Интернет и медийната група наскоро премина към нова стратегия, при която плаща фиксирана пенсионна вноска към така наречените 401 (к) договори в края на годината, а не към всяка месечна заплата. По този начин само онези служители ще се възползват от безвъзмездната помощ, които са били заети в AOL към края на годината. Онези, които напуснат компанията  по-рано, ще останат с празни ръце. При 401 (к) става дума за данъчно-благоприятен пенсионен план за служителите в САЩ. 

В четвъртък Армстронг предизвика смут сред служителите и в социалните медии, тъй като на среща в компанията заяви, че "нещастните бебета" на двама служители са коствали на компанията през 2012 г. разходи за около 1 млн. долара. Той е избрал този пример, за да оправдае промените в данъчно-осигурителната политика на компанията. След изявлението му обаче шефът на AOL бе обвинен, че използва децата като извинение за непопулярните промени. Освен това Армстронг бе нарочен, че обвинява по този начин и две самотни майки.

През уикенда една от засегнатите майки се оплака в американското онлайн списание Slate заради изказванията на Армстронг. Той е известен с понякога грубото си общуване със служителите. През 2013 г. той например уволни безцеремонно пред хиляди служители творческия директор и предизвика доста голям брой негативни заглавия.

Последното изявление на Армстронг предизвика възмущение в медиите и онлайн мрежите и хвърли сянка върху баланса на AOL, публикуван в четвъртък. Приходите спадат с 13 на сто до 679 милиона долара и по този начин по-бързо от едно десетилетие насам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:08 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още