IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Yahoo и Vevo разширяват партньорството си

Технологичният гигант търси начини да спечели вниманието на онлайн зрителите

09:56 | 16.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Технологичният гигант Yahoo и услугата за видео хостинг Vevo, която предоставя част от най-популярното съдържание в YouTube, разширяват партньорството си, обявиха от Vevo.

Новината идва на фона на нарастващата конкуренция за спечелване на вниманието на онлайн зрителите, пише Ройтерс.

Сделката предполага, че музикални видеоклипове, показвани на живо концерти, както и други оригинални музикални програми ще бъдат показвани във видео канала на Yahoo – Yahoo Screen, в САЩ и Канада.

През следващите седмици се очаква партньорството да обхване Великобритания, Германия, Испания, Франция и Италия, както и мобилното приложение Yahoo Screen.

Новата сделка показва усилията на главния изпълнителен директор на Yahoo Мариса Майер за увеличаване гледанията на видеа, както и увеличаване на времето, което потребителите прекарват на уебсайтовете на платформата.

Онлайн клиповете са свързани с по-високи рекламни тарифи, отколкото останалите видове уеб съдържание, ето защо се превърнаха в арена за силна конкуренция.

„Yahoo има потенциала да бъде един от най-големите ни партньори“, заяви главният изпълнителен директор на Vevo Рио Карейф. По думите  му услугата ще бъде достъпна скоро в повече страни и на повече платформи, което е голям плюс за потребителите, които искат да гледат любимите си музикални видеоклипове навсякъде и по всяко време, пише Billboard.

Vevo е смесено дружество на Universal Music Group и Sony Music Entertainment. От своя страна Universal Music е собственост на Vivendi SA, а Sony Music е подразделение на Sony Corp. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още