IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter отблокира съдържание в Пакистан

Първоначално блокираното съдържание бе описано от правителството като богохулно и неетично

11:41 | 18.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Twitter отблокира съдържание в Пакистан

Twitter възстанови достъпа до различни туитове и акаунти в системата, които американската компания блокира на 18 май по искане на пакистанското правителство, предава блогът за социални медии Chilling Effects Clearinghouse, който следи онлайн цензурата по целия свят. 

Пакистанските власти са поискали заличаването на материалите,  тъй като съдържанието и акаунтите са се подигравали на исляма и други религии. Правителството е описало съдържанието като "богохулство", "неетично" и „в несъответствие с пакистанския Наказателен кодекс“. Вследствие на това Twitter приложи специализиран инструмент, с който в някои страни дадено съдържание не се показва, но не се и изтрива. За първи път този инструмент е ползван именно в Пакистан, обяви мрежата, цитирана от WSJ.

"Ние винаги се стремим да вземем най-доброто, най-информираното решение, когато сме принудени да задържим идентифицирано съдържание в определени юрисдикции по целия свят. На 18 май 2014 г. ние взехме първоначалното решение да блокираме съдържание в Пакистан въз основа на информация, предоставена ни от телекомуникационния орган на страната. В съответствие с нашите дългогодишни политики ние пратихме информация до всички притежатели на засегнатите акаунти и публикации и след това публикувахме информацията за блокирането, за да постигнем максимална прозрачност по отношение на нашето решение. След това преразгледахме исканията на Пакистан и при липсата на допълнителна информация от пакистанските власти установихме, че възстановяването на укриваното досега съдържание е оправдано“, пише Twitter в своя корпоративен блог.

В последния си доклад за прозрачността за второто полугодие на 2013 г. Twitter обяснява, че е получила 377 искания за отстраняване на съдържание от 17 страни. Според статистиката от доклада в 123 случая искането е било изпълнено.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още