IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Адвокатските кантори - новата апетитна хапка за хакерите

Този тип фирми са особено привлекателни, тъй като разполагат с важни данни за компании и сделки

12:11 | 15.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Пробивите в сигурността засягат не само търговците на дребно и банките. Повечето големи адвокатски кантори също са ставали жертва на хакерски атаки, пише Bloomberg.

Въпреки че кибер престъпленията не са били толкова чести сред американските адвокатски фирми почти цяло десетилетие, напоследък опитите и атаките се увеличават значително. Броят на ударите не е известен, тъй като за разлика от финансовите институции, адвокатските нямат законово задължение да разкриват пред обществеността, ако са станали жертва на подобен пробив.

Но експертите твърдят, че броят на тези престъпления се е увеличил, особено сред фирмите, които се занимават с държавни поръчки, сливания и придобивания.

"Адвокатските кантори са много привлекателна цел. Те разполагат с информация за клиентите си, включително за преговорите за сделки – данни, към които противниците им имат голям интерес“, коментира Харви Ришиков от Американската асоциация на юристите. По думите му този тип компании са истинска съкровищница и са изключително привлекателни за престъпниците във виртуалното пространство, за чуждите правителства и за тези, които се занимават с разузнаване.

Годишният доклад по сигурността на Cisco Systems разкрива, че именно това е седмата най-уязвима от кибератаки индустрия в света.

Най-малко 80 на сто от най-големите компании в нея са били обект на пробив в сигурността, твърди Питър Тирел, главен оперативен директор на Digital Guardian - компания, предлагаща защитен софтуер.

Стюарт Бейкър, партньор в Steptoe&Johnson, посочва, че броят на засегнатите може би е още по-голям. Според него всички големи компании в бранша са пострадали от кибер атаки.

От своя страна хакерите стават все по-вещи в това, което правят, твърди Ричард Бетлич, главен стратег на компанията за опазване на данните FireEye. По думите му има най-голям ръст в атаките към фирми в САЩ, извършвани от хакери, наети от други страни, особено от Китай.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още