IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google прави инсталацията на приложения ненужна

Американският технологичен концерн тества нова функция за стрийминг на приложения

09:33 | 19.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Google прави инсталацията на приложения ненужна

Американският технологичен концерн Google започва сериозно да експериментира с т. нар. „излъчване“ (Streaming) на приложения и за първи път показа как си представя тази функция, предава Gizmodo.

В днешно време потребителите могат да намерят много неща чрез мобилното търсене в Google и директно да извършват дейности. За повечето от тях обаче е нужно да се посeти сайтът на съответната услуга или да се свали приложение. На това скоро може да бъде сложен край, защото Google тества стрийминг на приложения.

Трудно е да си представим отсега как би изглеждала тази услуга, но концернът дава и конкретен пример. Ако търсите хотел за през нощта и бъдете насочени към приложението „HotelTonight“ (в бъдеще в резултатите от търсенето ще се появяват и резултати от приложения), то приложението ще бъде излъчено в прозореца на браузъра.

Става дума за пълноценно приложение в интернет, чрез което може например да се резервира хотелска стая. Потребителят няма да се нуждае от сваляне на приложението чрез Play Store. Тази възможност се запазва, но има ситуации, при които имаме нужда от приложение само еднократно. Точно за това е новият стрийминг на Google.

В момента възможността се тества в тесен кръг с няколко партньора. Цялото взаимодействие с функциите на приложението ще се осъществява така, сякаш то е свалено.

Идеята за стрийминг на приложения чрез браузъра изглежда е съществувала отдавна в Google, защото слухове за нея имаше и през лятото. 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:25 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още