IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Renren свива тримесечната загуба, печалбата на Tencent остава под очакванията

И двете компании отчитат сериозен ръст на потребителите на годишна база

12:42 | 15.08.13 г.
Renren свива тримесечната загуба, печалбата на Tencent остава под очакванията

„Макар да сме изправени пред предизвикателствата на краткосрочната монетизация, ние сме на път да постигнем стратегическите си приоритети за годината, насочени към гарантиране на позициите ни в силно конкурентния сектор на мобилния интернет в Китай“, добави той.

Американските депозитарни разписки от клас „А“ на компанията загубиха 9,1% от стойността си до 3,82 долара за брой в търговията след затварянето на борсите благодарение основно на слабата прогноза за продажбите през настоящото тримесечие. От началото на годината обаче те са поскъпнали с над 27%.

Междувременно най-голямата китайска онлайн компания Tencent Holdings обяви по-слаба от очакваното печалба за периода април-юни, съобщи BBC.

Нетната печалба е нараснала с 18,4% на годишна база до 3,7 млрд. юана (605 млн. долара). На тримесечна база обаче тя е намаляла с 9,5%.

От Tencent отбелязаха, че маржът на печалбата е пострадал отчасти от повишаването на маркетинговите разходи популярното ѝ приложение WeChat.

Активните потребители на приложението са нараснали със 176% на годишна база до 235,8 млн. души в рамките на тримесечния период, което го прави едно от най-големите в света.

Компанията, чиято дейност обхваща и услугата за моментални съобщения QQ, уебсайтът за микроблогове Tencent Weibo (подобен на Twitter) и онлайн игри, обяви, че ще продължи да укрепва присъствието си при приложенията.

„Ще продължим да увеличаваме инвестициите си в мобилни приложения в опит да затвърдим позицията си в Китай и да разширим присъствието си на международните пазари чрез WeChat“, заяви Ма Хуатън, председател на борда на директорите на Tencent, цитиран в нейно съобщение.

През този месец компанията въведе нова версия на WeChat, която включва услуги като онлайн игри, обяви и разплащания. От Tencent смятат, че това ще им помогне да разширят предлагането на услуги на потребителите.

На борсата в Хонконг днес акциите на компанията загубиха 0,5% от стойността си до 368 хонконгски долара (49 щатски долара) за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:29 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още