IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колумбийският телеком на Карлос Слим бе глобен с 45 млн. долара

Comcel вече обяви, че не се признава за виновна по обвиненията за доминиращо положение на колумбийския пазар и ще търси правата си по законен ред

10:28 | 05.09.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Колумбийският телеком на Карлос Слим бе глобен с 45 млн. долара

Компанията за мобилни комуникации Comcel, която е собственост на мексиканския милиардер Карлос Слим и работи под бранда Claro, бе глобена от колумбийските антимонополни власти с 45 млн. долара, съобщи РИА Новости, като се позова на местни средства за масова информация, без да ги посочва изрично.

Компанията бе обвинена в използване на доминиращо положение на пазара и в други нарушения, които пречат на свободната конкуренция.

Comcel е колумбийското подразделение на притежаваната от Слим America Movil. Тя бе обявила, че не се смята за виновна в повдигнатите срещу нея обвинения и че възнамерява да оспорва решението по законен път.

Преди решението на антимонополните власти да бъде обявено, колумбийският Сенат отказа да приеме законопроект, който увеличава конкуренцията на телекомуникационния пазар в страната в сектора за мобилна връзка и въвежда ограничения върху монополизирането на сектора.

Чрез America Movil Слим контролира 62% от мобилните комуникации в Колумбия. В момента милиардерът на практика еднолично контролира пазара на мобилната телефония не само в Мексико, но и в доста държави от Латинска Америка.

През май обаче американското списание Forbes отне първото място на милиардера в класацията на най-богатите хора на планетата, поставяйки на негово място Бил Гейтс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:24 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още