IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Vodafone потеглиха нагоре

Спекулации за придобиване на британския телеком от страна на AT&T насърчиха търсенето

17:08 | 01.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Акциите на Vodafone потеглиха нагоре

Спекулации за придобиване насърчиха в петък акциите на британския телеком Vodafone Group. Според материал на агенция Bloomberg американският гигант AT&T разработва стратегии за евентуално придобиване на британците. Акциите на Vodafone, търгувани на лондонската борса, скочиха с над два процента до 229 пенса за брой.

Досега все още не е имало официални разговори между двете компании, предава агенцията, като се позовава на запознати източници. Но AT&T вече проверявала как може да се раздели Vodafone Group след евентуално придобиване. "Ние не коментираме такива материали", заяви говорителят на Vodafone.

AT&T вече нееднократно обяви, че иска да инвестира в Европа. Източници от индустрията заявяват, че основната цел на американците би била именно Vodafone. Според търговците спекулацията може да допринесе за нови поглъщания в телекомуникационния сектор. В петък акциите на Deutsche Telekom поскъпнаха с 0,8 на сто, а книжата на Orange добавят 0,9 на сто към стойността си.

Книжата на Vodafone водят поскъпващите компоненти в индекса Stoxx 50. Vodafone би паснал добре „културно“ на AT&T, пише анализаторът Емет Кели. Освен това се очаква от следващата година Vodafone да отчита положителни трендове в приходите си. Ако през януари бъде изплатен специален дивидент в размер на 110 пенса на акция, то книжата биха могли да поскъпнат с още 27 пенса. Възможна оферта за придобиване от страна на AT&T крие допълнителен потенциал за растеж, смята експертът. По данни на Analystencheck в момента 69 на сто от анализаторите препоръчват акциите на Vodafone.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още