IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Beats си партнира с AT&T за стрийминг на музика в САЩ

За Beats моделът предоставя достъп до милиони абонати на AT&T, както и модел на плащане, който е вързан към месечните сметки

17:09 | 20.01.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Beats си партнира с AT&T за стрийминг на музика в САЩ

Beats Music започна да повдига завесата върху услугата си за стрийминг на музика, която според компанията ще бъде пусната този месец, пише Businessweek.

В статия, публикувана в New York Times през уикенда, фирмата обясни как ще се открои на все по-гъстонаселения пазар на дигитална музика, включващ подобни услуги от Spotify и Pandora, както и от гиганти от Силициевата долина като Apple и Google.

От дълго време услугите за стрийминг на музика в САЩ неуспешно се опитват да намерят работещ бизнес модел. Beats се рекламира като пионер в бранша и компания, която диктува тенденциите, но успехът ѝ може би ще зависи от партньорствата ѝ с една от най-праволинейните фирми: AT&T - вторият по големина мобилен оператор в САЩ. От 21 януари клиентите на Beats ще имат възможност да плащат по 10 долара месечно за услугата - директно или чрез месечните си фактури към AT&T. 

За клиентите на AT&T със семеен план операторът ще осигури сериозна субсидия за абонамента: петима клиенти ще имат възможност да ползват Beats за общо 15 долара месечно в сравнение с 50 долара, ако всеки от тях плаща отделно. Освен това потребителите на AT&T ще имат възможност на безплатен период за изпробване на услугата с продължителност от 30 до 90 дни в зависимост от плана.

За Beats моделът предоставя достъп до милиони абонати на AT&T, както и модел на плащане, който е вързан към месечните сметки, които те вече плащат. Това е важно, защото платените стрийминг услуги до момента трудно успяват да убедят американците да си плащат, а Beats не предлага безплатна версия. Абонаментът за платената версия на Pandora без реклами струва само 4 долара месечно, но фирмата твърди, че не очаква много хора да се съгласят да се абонират. Вместо това тя разчита основно на доходите си от реклама в безплатната услуга.

Обвързването на музикална услуга с мобилен оператор е проработило на места като Швеция, където абонаментът за Spotify може да бъде включен в планове за смарт телефони. Там делът на хората, използващи платени стрийминг услуги, е четири пъти по-голям от САЩ, твърди анализаторът Марк Мълиган. Той смята, че подобни партньорства са най-добрият шанс за музикалния стрийминг в САЩ.

Разбира се, услугата на Beats трябва да даде на клиентите причина да продължат да я ползват. Също като конкурентите си Beats ще използва алгоритъм за създаване на плейлисти. Най-новата функция може би е Right Now, при която потребителите създават плейлисти, като казват на услугата неща като например къде се намират, какво правят и какъв тип музика им се слуша в момента. В същото време фирмата е привлякла много известни музиканти за диджеи. Все пак, ако ще позволите на алгоритъм да избира музиката, която слушате, не бихте ли искали това да е алгоритъмът на Доктор Дре?

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:45 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още