IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Балканите обмислят отпадане на роуминга в региона

Засега в преговорите участват регулаторите от Македония, Турция, България, Сърбия и Албания

18:05 | 21.08.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Балканите обмислят отпадане на роуминга в региона

Отпадане на цените за роуминг между балканските държави договарят регулаторите от Македония, Турция, България, Сърбия и Албания, съобщава македонската агенция МИА, цитирана от БТА.

Инициативата, започнала преди почти 2 месеца, се очаква да влезе в сила от 1 януари 2015 г., като в нея ще бъдат включени също Косово и Босна и Херцеговина.

Директорът на македонската Агенция за електронни комуникации Роберт Орданоски е завил, че има законова възможност за реализиране на инициативата, но трябва да се намерят съответните правни решения.

„Докато чакаме Европейската комисия да адаптира нашите цени за роуминг към европейските, които са 4-5 пъти по-високи, ние, балканските регулатори, решихме да договорим двустранно и многостранно отпадане на роуминга за нашите клиенти", подчерта Орданоски. Премахването на роуминга ще се отнася за всички услуги на мобилните оператори - разговори, есемеси, интернет.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
dobri
преди 9 години
Дано стане!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още