IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VMware предлага нови възможности за модернизация на телекомите

Компанията обяви партньорства с няколко мобилни оператора, докато продължава да развива мултиклауд услугите си

20:12 | 28.02.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Елена Кирилова/Investor Media Group</em></p>

Снимка: Елена Кирилова/Investor Media Group

VMware обяви, че е сключила и партньорства с телекоми, които ще им помогнат по-бързо да модернизират своите мрежи и да монетизират нови услуги. Това включва иновации в области като модерните приложения, RAN и други, стана ясно на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC Barcelona).

През последните години облакът стана изключително важна част от бизнеса на VMware, която предлага нов модел на облачни операции, залагащи на по-ефективни и автоматизирани центрове за данни, хибридни операции, които подкрепят същите инструменти и процеси в няколко публични облака и edge computing (форма на изчисления, която се прави на същото или на близко място спрямо източника на данни, като се минимизира нуждата от това данните да бъдат обработвани в отдалечен център за данни).

Партньорствата с телекомите също са от съществено значение за VMware предвид факта, че това са компании, които инвестират значително в създаването и експанзията на своите 5G мрежи, които повлияват върху живота на всички.

„Докато телекомите изграждат 5G мрежите си по света, те създават нови услуги, които ще променят начина, по който работим и живеем“, коментира старши вицепрезидентът на VMware Санджей Упал. По думите му мултиоблачният подход на VMware им помага да създават иновации и да предлагат добре развити услуги, докато развиват и собствения си бизнес.

На конгреса VMware обяви, че вече работи с няколко големи телекома по света, предлагайки им иновативните си продукти в областта на облака, обединени под името VMware Telco Cloud Platform. Така например базираната в Люксембург компания Millicom, която според уебсайта ѝ оперира на девет пазар в Южна Америка, както и в Танзания, работи с VMware по обединяването на отделни мрежи и по прехода към виртуализирани мрежови функции, докато кенийската Safaricom е избрала платформата за работата си по мрежата в Етиопия.

Преди да се насочи към решенията на VMware, IT, телекомуникационните и корпоративните операции на Millicom на различните места и в отделните бизнес звена оперират независимо, като всяко разчита на собствена облачна среда, без да има общо управление, общ модел на работа или технологична платформа, която да предложи общ стандарт за управление на услугите. VMware Cloud помага за обединяването на всичко това, което позволява на телекома да скъси времето, в рамките на което доставя услугите си до своите клиенти.

Отвъд работата с телекоми VMware си партнира и с други компании, като Dell и Oracle за опростяване на тестването и валидиране на решения на трети страни в облачната ѝ платформа, насочена към операторите. 

Компанията продължава да развива мултиклауд бизнеса си (ползването на две или повече облачни платформи за различни задачи), като по данни на компанията 75% от клиентите ѝ разчитат на два или повече публични облака. 40 на сто пък ползват по три или повече.

Подходът позволява ускоряване на работата на бизнеса, създаването и прилагането на иновациите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още