IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стартъп ще подобрява картите на Apple

Калифорнийският концерн придобива Embark за необявена сума

12:32 | 23.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Стартъп ще подобрява картите на Apple

Apple придоби следващата компания за подобряване на своята, стартирала с проблеми, картографската услуга за iPhone и iPad. Базираният в Калифорния стартъп Embark развива безплатни приложения за разписания за обществен транспорт в американските градове, предава DPA.

Групата потвърди покупката в четвъртък, след като технологичният журналист Джесика Лесин написа за нея няколко часа по-рано. Наскоро стана известна и покупката на друга подобна стартираща фирма - HopStop. Apple също така наскоро купи услугата Locationary, която помага за намиране на магазини в близост до потребителя. 

Собствените карти за iPhone и iPad, към които Apple мигрира през есента с пускането на iPhone 5, предизвикаха силната критика на потребителите, защото съдържат твърде много грешна и неточна информация.

Потребителите се оплакваха наред с другите грешки и от липса на детайлност и изкривен 3D изглед. Главният изпълнителен директор Тим Кук трябваше да се извини лично на клиентите, а отговорният мениджър за мобилния софтуер Скот Форстал бе принуден да напусне компанията. 

Като директор за IOS Форстал също така бе отговорен и за картографските услуги. За него се носеха слухове, че има амбиции за върха. Списание Bloomberg BusinessWeek го описва като "ученик на магиите" на легендарния основател на Apple Стив Джобс. Според американските медии Форстал е отказал да подпише извинителното писмо на Кук до потребителите заради гафа с картите и това е преляло чашата с търпението.

И конкурентът Google разработва  вече напредналата си продуктова гама и дори вече предлага инструкция за движение и подробни разписания за обществения транспорт. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:16 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още