IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Задава се Office пакет за iPad

Пакетът ще има пълна поддръжка за редактиране на Word, Excel и PowerPoint

11:58 | 18.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Задава се Office пакет за iPad

„Ако не можеш да ги победиш, присъедини се към тях“. Очевидно това е мотото, което Microsoft следва на пазара на таблети. Американският софтуерен концерн очевидно се подготвя за представянето на специална версия на своя софтуерен пакет Office за таблета iPad на Apple. Това може да се случи още през следващата седмица, съобщава специализираното технологично издание The Verge. 

Версията ще бъде подобна на тази, която вече се предлага за iPhone, но оптимизирана, за да се възползва от по-големия екран на таблета. Преглеждането на документи ще е безплатно, но редактирането ще изисква абонамент за Office 365.

Office пакетът ще съдържа пълна поддръжка за редактиране на Word, Excel и PowerPoint файлове. Очаква се приложението да бъде представено от новия изпълнителен директор Сатя Надела, като това ще е първата му подобна изява, откакто пое поста преди малко повече от месец.

В понеделник софтуерният концерн пусна и версия на приложението OneNote за Mac. С разширяването на достъпността на софтуерните си и облачни услуги компанията се надява да привлече по-голямо внимание към тях и освен това следва визията на Надела за приоритет на облачните и мобилните услуги.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още