IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft пусна безплатно Office пакета си и за устройства с Android

Засега потребителите ще могат да редактират на смартфони и таблети безплатно файлове с Word и Excel

13:31 | 28.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Microsoft пусна безплатно Office пакета си и за устройства с Android

Очевидно новият главен изпълнителен директор на американския софтуерен гигант Microsoft Сатя Надела действа със сериозен размах.

Само месец и половина след встъпването му в длъжност начело на компанията вече са видими сериозни промени. След като снощи беше представен чаканият с години Office пакет за iPad, днес стана ясно, че софтуерът вече ще е безплатен и за устройства, базирани на операционната система Android, предава GeekWire.

И досега Microsoft Office Mobile се предлагаше за безплатно изтегляне за Android, но за да могат потребителите да редактират и създават документи, трябваше да имат акаунт за платения Office 365. От днес обаче собствениците на устройства с платформата на Google могат да свалят и ползват безплатно офис пакета, като не само да преглеждат, но и да създават документи с него. Засега това важи само за документи, изготвени с Word и Excel. Безплатното ползване важи за домашна употреба, а за корпоративни цели се изисква абонамент.

Документите изглеждат като оригиналите благодарение на поддръжката на диаграми, анимации, графики SmartArt и фигури. Софтуерът дава на практика достъп до документите от всяко място. От телефона си потребителят има достъп до документи на Office, съхранявани в OneDrive, OneDrive за бизнеса или SharePoint. Приложението Office Mobile е свързано с облака. Документите, които са разглеждани наскоро на компютъра, са лесно достъпни на телефона в панела за последни документи. Лесно може да се разглеждат и редактират документи на Office, прикачени в имейл съобщения. Word, Excel и PowerPoint са оптимизирани за малкия екран на телефона, а когато потребител отвори документ на Word от OneDrive или OneDrive за бизнеса на телефона си, той автоматично го прехвърля там, където е прекъснал четенето, дори ако последно е разглеждал документа на компютър или таблет.

Изгледът "Навигатор на слайдове" в PowerPoint позволява по-бързо преглеждане на слайдовете, а бележките на докладчика помагат за упражняване за презентацията.

Според пазарни анализатори стъпката ще позволи на Microsoft да влезе в милиони нови устройства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още