IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очакват 7% ръст на пазара на софтуер за бизнес анализ и прогнози за 2014 г.

Все повече организации от финансовия сектор ползват системи за Business Analytics

10:23 | 10.04.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Очакват 7% ръст на пазара на софтуер за бизнес анализ и прогнози за 2014 г.

Почти 7% ръст през 2014 г. очакват да реализира пазарът на решения за бизнес анализ и прогнози (Business Analytics) в световен мащаб изследователите от Gartner. Според тях пазарът на Business Analytics ще бъде един от най-бързо развиващите се в сферата на информационните технологии въпреки забавеното глобално икономическо развитие.

Все повече организации от финансовия сектор прилагат решения за бизнес анализ и прогнози, за да опознават клиентите си и изграждат лоялност, съобщиха от ScaleFocus, партньор на IBM.

Под Business Analytics се разбират софтуерни решения за анализиране и прогнозиране на процесите в една организация въз основа на натрупаните от дейността ѝ данни. Те извличат максимална стойност от информацията, като я систематизират по определени ключови показатели за ефективност. Тези системи извличат от данните повтарящите се модели и причинно-следствени връзки.

Системите за бизнес анализи и прогнози имат две основни направления.

Първото направление са приложенията за бизнес анализ и отчетност (Business Intelligence). Те обработват огромно количество информация за рекордно кратко време и съдействат за вземането на правилни управленски решения.

Второто направление е прогнозният статистически анализ (Predictive Analytics). Той предвижда изхода от прилагането на едно управленско решение, прогнозира вероятния резултат от една кампания или пускането на нов продукт.

„Business Intelligence и Predictive Analytics досега се прилагаха по-често поотделно. Все повече организации във финансовата сфера обаче осъзнават значението им и ги прилагат интегрирано”, отбелязват от ScaleFocus.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:50 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още