IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Adobe разочарова с приходите си за третото тримесечие

Софтуерната компания прогнозира приходи между 1,025 и 1,075 млрд. долара през четвъртото фискално тримесечие

16:57 | 18.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Adobe разочарова с приходите си за третото тримесечие

Американската софтуерна компания Adobe разочарова анализатори и инвеститори с резултатите си за третото тримесечие на фискалната си година, приключваща през ноември, изпращайки цената на акциите надолу, пише Forbes.

Компанията отчита приходи от 1,005 млрд. долара, изоставайки с 10 млн. долара от очакванията на анализаторите. Печалбата на акция на база на общоприетите счетоводни принципи (не по американския стандарт GAAP) възлиза на 0,28 долара на акция, надвишавайки както собствената прогноза на компанията, така и тази на анализаторите.

Adobe отчита по-бърз от очакваното темп на растеж на абонаменти за услугата си Creative Cloud (CC) като все повече клиенти избират годишен абонамент. Компанията отчита над 2,8 млн. платени абонамента за CC, което означава ръст от 500 хил. спрямо предходното тримесечие. Това генерира близо 1,4 млрд. долара периодични приходи годишно през третото тримесечие.

Компанията продължава да се радва на значителен растеж на маркетинговите си инициативи в областта на облачните си услуги през тримесечието като приходите нарастват с 14% на годишна база до 290,1 млн. долара. Приходите от софтуерния бизнес LiveCycle обаче намаляват с 18 на сто, а постъпленията от дейността по принтиране и публикуване остават непроменени. 

Adobe прогнозира приходи между 1,025 и 1,075 млрд. долара за четвъртото тримесечие на фискалната 2014 г. и предвижда печалба на акция, изчислена спрямо американските счетоводни стандарти (GAAP) в размер на между 0,05 и 0,11 долара на акция. По non-GAAP компанията очаква печалба на акция между 0,26 и 0,32 долара на акция.

Разширяването на облачната мрежа на Adobe продължава със силен темп, като компанията очаква да има близо 3,3 млн. платени индивидуални и общи абонамента за CC услугата си до края на фискалната година. Това означава, че тя трябва да добавя по 38,1 хил. платени потребители на седмица през четвъртото тримесечие.

Компанията също така очаква да приключи годината с приходи от звеното си за дигитални услуги в размер на над 2,5 млрд. долара при темп на растеж от 20% на годишна база. Adobe прогнозира и ръст на приходите си от облака за цифров маркетинг с 25% между 2014 и 2016 г, докато представянето на LiveCylce и Connect услугите се очаква да се влоши още, а дейността по принтиране и публикуване да остане непроменена през 2014 г.

Звеното за дигитални медии отчита спад на приходите с 2,5% на годишна база през третото тримесечие до 621,4 млн долара. Общите приходите намаляват, след като компанията постепенно прекрати продажбите на постоянни абонаменти за Creative Suite 6 въпреки силния ръст на приходите от CC.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:29 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още