IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SAP приключи сделката за 6,2 млрд. евро за Concur

Германската компания ще може да диверсифицира допълнително бизнеса си

18:01 | 05.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
SAP приключи сделката за 6,2 млрд. евро за Concur

Германският технологичен концерн SAP обяви, че е приключил обявената през септември най-голяма сделка в историята си – за придобиването на разработчика на софтуер Concur Technologies.

Според Handelsblatt сумата на сделката възлиза на 8,3 млрд. долара (6,2 млрд. евро). Акционерите на Concur ще получат по 129 долара за акция.

Concur е информирала Nasdaq за приключването на трансакцията. Очаква се скоро да бъде преустановена търговията с акциите на компанията, която в бъдеще ще оперира като поделение на SAP America. Не са предвидени промени сред мениджърите, като сегашният мениджърски екип ще запази постовете си.

От настоящия момент SAP ще разпространява  решенията на Concur. През четвъртото тримесечие, както и през цялата 2014 г. придобитата компания ще допринесе за приходите на SAP с около 40 до 45 млрд. евро. Делът в оперативния резултат (според американските счетоводни стандарти International Financial Reporting Standards – IFRS) по всяка вероятност ще е пренебрежителен. 

Concur е базирана в Белвю, Вашингтон и има над 4200 служители, повече от 23 хил. клиенти, сред които компании, правителства и университети в 150 страни. Софтуерът за управление на разходите, както и този за туристически услуги, се ползват от около 25 млн. потребители. След придобиването на Concur броят на потребителите, използващи облачните услуги на SAP, ще се увеличи от 38 млн. на 50 млн. Германската компания очаква силни синергии в резултат на сделката, тъй като голяма част от клиентите на американския доставчик ползват софтуера на SAP.

От корпоративна гледна точка придобиването на Concur ще даде възможност на SAP да диверсифицира допълнително бизнеса си. Като част от същата стратегия преди време компанията купи за 3,4 млрд. долара SuccessFactors, която прави облачен софтуер.

В глобален мащаб SAP се конкурира с гиганти като IBM и Oracle. Германската компания обаче навлезе сравнително късно в бизнеса с облачните услуги, след като през 2012 г. придоби американските компании Ariba за 4,3 млрд. долара и SuccessFactors за 3,5 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:20 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още