IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wal-Mart стана първата американска верига със собствена платежна система

Walmart Pay ще се поддържа от устройства с iOS и Android

16:38 | 10.12.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Веригата магазини Wal-Mart Stores обяви, че ще пусне Walmart Pay и ще се превърне в първия американски търговец на дребно, който предлага собствена платежна система, с която увеличава възможностите за пазаруване от страна на потребителите и увеличава скоростта на трансакциите, предава Ройтерс.

Walmart Stores ще бъде пусната в определени магазини в САЩ в четвъртък и в допълнителен брой търговски обекти след празниците. Ръководителите на компанията обявиха лично новината пред журналисти в сряда.

Услугата е безплатна и ще бъде интегрирана в приложението на търговеца на дребно. Освен това ще е достъпна в цялата страна, като плановете са това да се случи до средата на 2016 г., посочват от ръководството.

Walmart Pay ще се поддържа от устройства, които използват операционната система на Apple – iOS, както и от тези със системата на Alphabet – Android.

Услугата ще позволява интегрирането на други платежни възможности, като мобилни портфейли, но това ще се случи в бъдеще.

Wal-Mart работи с консорциум от търговци на дребно за разработването на мобилен портфейл, наречен CurrentC. Негова бета версия беше пусната през август, като конкурент на Apple Pay.

Компанията твърди, че Walmart Pay е разработена независимо, но тя продължава да бъде асоциирана с CurrentC, като възможна опция, която да бъде добавена в платежната система.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:39 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още