IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple се хвърля в стрийминг битката с цял холивудски арсенал

Компанията представи новите си услуги на своето годишно пролетно събитие

22:00 | 25.03.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Apple Card работи с бонусна система. Всяка трансакция през Apple Pay носи 2% от похарчените за целта средства в отделна сметка, наречена Daily Cash, също достъпна в Wallet. При покупки на услуги на Apple, компанията дава 3% от похарченото, а при ползването на титаниевата карта - 1%, без да има дневни ограничения за размера на сумата. Apple обяви, че за създаването на Apple Card е работила с Goldman Sachs. Услугата ще бъде достъпна от лятото в САЩ. 

Една от целите на новата услуга е да помогне на потребителите да управляват по-добре разходите си. Ето защо ще могат да виждат на виртуална карта къде са харчили най-много, а самите разходи ще бъдат разпределяни в различни категории.

Apple News+

В момент, в който големите онлайн платформи са остро критикувани, че дават трибуна на фалшивите новини, Apple се опита да се отличи - този път с Apple News.

“За нас е особено важно да знаете, че четете достоверни източници. Затова нашите редактори избират новините, които си заслужават”, коментираха от Apple.

Всъщност, подобно на модела на Apple TV+, която е част от Apple TV, компанията залага и на допълнителна услуга Apple News+, в ключва и огромен каталог от списания. Цената на абонамента е 9,99 долара месечно. От компанията обявиха, че над 300 заглавия на различни тематики ще бъдат достъпни в платформата на абонаментен принцип. Apple залага изключително на дизайна, за да подобри потребителското преживяване. Кориците на списанията, включени в услугата, се движат, а екипът на Apple обещава, че “това, което четете в Apple News, няма да ви преследва в мрежата”, защото “не даваме на рекламодателите да ви следят”.

Apple News ще стъпи и в Европа. Това ще се случи първо във Великобритания тази есен.

Обещанията

Вярна на принципите си, Apple нееднократно повтори, че цялата потребителска информация не достига до нейните сървъри, а се пази на устройствата на хората.

За услугите си Apple разчита и на споделеното преживяване, ето защо предлага семейно ползване без допълнителни такси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 2
mrynmryn
преди 5 години
Тия се набутват между шамарите, ама тоя път май няма да им се получи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още