IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Забавените и отменените игри на Ubisoft ѝ донесоха загуба за полугодието

Компанията се бори и с много тежка конкуренция в сектора

14:17 | 28.10.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Френският разрабочик на игри Ubisoft обяви, че се е звърнал към загубата през първата половина на годината, а като причина за това посочва загубени разходи за научноизследователска и развойна дейности и свързаните с това прекратени планове за игри, предава Ройтерс.

Фирмата беше засегната от закъснения на част от новите ѝ заглавия в допълнение към анулирани проекти и тежка конкуренция в сектора. Цената на акциите на Ubisoft спадна с близо 38% тази година.

Разработчикът на франчайза Assassin’s Creed отчете нетна загуба от 190,2 млн. евро за първото си фискално полугодие, завършило на 30 септември, спрямо печалбата от 1,6 млн. евро за същия период миналата година.

„Загубата за първото полугодие по-специално отразява ускорената амортизация в научноизследователската и развойната дейност, включително за предварително обявените анулирани проекти“, посочва главният финансов директор на Ubisoft Фредерик Дюге.

През юли Ubisoft заяви пред анализатори, че се опитва да оптимизира разходите си, като обяви, че отменя игри като Splinter Cell VR и Ghost Recon Frontline.

Въпреки това Ubisoft потвърди годишната си прогноза и очаква нетните резервации за третото ѝ тримесечие да са около 830 млн. евро, благодарение на все още неуточнена сделка за мобилно лицензиране.

Ubisoft, която е разработчик и на франчайза Prince of Persia отчете 2,6% спад на нетните резервации до 699,4 млн. евро за шестте месеца до края на септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:17 | 28.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още