IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cisco придобива компанията за софтуер за киберсигурност Splunk

Сделката е на стойност 28 млрд. долара

22:00 | 21.09.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Cisco обяви, че придобива компанията за софтуер за киберсигурност Splunk за 157 долара за акция в рамките на сделка на обща стойност 28 млрд. долара, пише CNBC.

Цената на акциите на Cisco се понижи с 4% преди началото на борсовия ден

„От откриването на заплахи и реакция до прогнозирането и предотвратяването на заплахи, ние ще помогнем да направим организациите от всякакъв размер по-силни и устойчиви“, коментира председателят и главен изпълнителен директор на Cisco Чък Робинс. „Заедно ще се превърнем в една от най-големите софтуерни компании в света“.

Splunk е компания за киберсигурност, която помага на фирмите да наблюдават и анализират своите данни, за да минимизират риска от пробиви в системите им и да разрешават по-бързо технически проблеми. Cisco произвежда и продава телекомуникационно и мрежово оборудване, както и различни видове софтуер.

Ако Cisco се откаже от сделката или бъде принудена да го направи заради регулаторна намеса, тя ще плати на Splunk такса за прекратяване на споразумението в размер на 1,48 млрд. долара, сочат документи. Ако Splunk се откаже от споразумението по някаква причина, тя ще плати такса от 1 млрд. долара на Cisco.

Tidal Partners, Simpson Thacher и Cravath, Swaine & Moore са съветници на Cisco по сделката. Qatalyst Partners, Morgan Stanley и Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom са от страната на Splunk.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:10 | 21.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още